Aproape 250.000 de elevi ar urma să fie testați pentru COVID-19. Ce date le sunt solicitate părinților

Publicat: 13/04/2020 | 21:24

Primăria Capitalei a cerut solicitat primăriilor de sector sprijin în crearea unei baze de date cu informțiile elevilor cu vârste între 10-19 ani, pentru a identifica nivelului de circulație al SARS-Cov2 prin testarea populației pe acest segment de vârstă.

În documentul obținut de HotNews.ro, transmis către direcțiile de asistență socială din sectoare, se cere sprijinul pentru o bază de date cu privire la persoanele cu vârsta de 10-14 ani și 15-19 ani (nume, prenume, CNP, adresă, număr de telefon).

Ce se urmărește

În același act se spune că baza de date trebuie transmisă în Excel cu parolă. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, a declarat că nu are nimic de comentat despre această testare.

„Nu avem nimic de spus. Când o să înceapă, o să înceapă. Nu știu despre ce vorbiți. Nu mă întrebați că nu vă spun nimic. Nu dau niciun fel de declarație. Nu știu. Când o vrea Dumnezeu să aibă loc”.

Data testării, încă necunoscută

Un reprezentat al Primăriei Capitalei spune că nu se știe exact când se va face această testare. „Nu este stabilită încă data testării, abia s-a făcut protocolul și trebuie întregită baza de date.

Ei acum fac baza de date cât de repede se poate să stabilească cum se face testarea. Ii trimit întrebările doamnei primar și revin la dumneavostră”, a spus, la rândul ei, Ancuța Iliescu, consiliera primarului general Gabriela Firea.