Apelul sfâșietor făcut de un preot din Satu Mare, infectat cu coronavirus: “Trec prin momente grele. Am rugămintea să…”

Publicat: 16/04/2020 | 23:52

Un preot din Satu Mare a făcut un apel sfâșietor pe Facebook la scurt timp după ce a ajuns de urgență la spital. Ulterior, el a aflat că a contractat noul coronavirus, iar, în prezent, este încă internat și este tratat de medicii din Baia Mare. 

Citește și: Medicul Adrian Streinu-Cercel, mesaj tranșant referitor la noaptea de Înviere: ”Nu ieșiți din casă! Nu vă întâlniți cu cei care vin de pe stradă. Pot să fie contaminați”

Apelul sfâșietor făcut de un preot din Satu Mare, infectat cu coronavirus

În ultimele zile, starea de sănătate a preotului Adrian Paul s-a îmbunătățit, relatează observator.tv. Duminica trecută, slujitorul Domnului și-a implorat credincioșii să se roage pentru el, însă, mesajul său emoționant a început cu câteva gânduri despre sărbătoarea Floriilor. El se află internat la spitalul din Baia Mare.

“Duminica Floriilor – începutul Săptămânii Mari a Sfintelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos. Praznicul smerit al Intrării Domnului în Ierusalim este sărbătoarea creștină ce precede Săptămâna Mare a Patimirilor lui Iisus, precedat la rândul său de Învierea lui Lazăr, cel mort de 4 zile. Este actul ce pregătește și preîntîmpina bucuria pascala a Învierii lui Hristos. Iată Mielul Lui Dumnezeu cum vine smerit și blând, călare pe manzul asinei, de bunăvoie spre a îmbrățișa Sfânta Cruce ca un îndrăgostit, arătând marea Sa iubire față de noi, murind pentru răscumpărarea și mântuirea noastră. Se arată așadar slava Crucii, lumina curatitoare a Jertfei ispasitoare, adică bucuria Învierii Domnului și odată cu El a invierii noastre.

Să intrăm și noi în Ierusalimul sufletului și cu ramuri de finic ori salciile virtuților noastre, să-L primim pe Mirele Bisericii -Iisus Hristos, Împăratul lui Israel, și să-I aducem cantarile de Osanale preamarind si binecuvantand pe Cel ce vine întru numele Domnului. Osana întru cei de sus! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului! Har și binecuvantare de la Dumnezeu prin Iisus Hristos Domnul și Mântuitorul sufletelor noastre. Amin

Notă: Întrucât nu voi putea savarsi Sfânta Liturghie, fiind internat de urgență la spital în Baia Mare, am rugămintea să mă pomeniți în rugăciunile fratiilor voastre, așa după cum și am făcut-o de fiecare când mi-ati cerut și mai ales in ultima perioadă pe care o parcurgem cu toții. Vă anunț că trec prin momente grele, atât eu, cât și familia mea. Un Praznic luminat și cu mult folos sufletesc tuturor!”, a scris părintele Adrian Paul pe pagina de Facebook a Bisericii parohiale Certeza Oașului.

“Multa sanatate, parinte! Dumnezeu sa primeasca rugaciunile noastre si sa va dea putere sa treceti cu bine atat dumneavoastra, cat si familia ????????????Va suntem alaturi in acest moment greu????, parinte, atat cu sufletul, cat si cu gandul staruind in rugaciune Lui Dumnezeu !????” este unul dintre zecile de mesaje strânse de postarea emoționată a preotului Adrian Paul.