Apelul făcut de Adina Buzatu către români: ”Luni 30.03, ora 20:00, hai pe balcon să…”

Publicat: 29/03/2020 | 22:39

Adina Buzatu a făcut un apel către toți românii. Luni, 30 martie, ora 20:00, designerul îi îndeamnă pe cetățenii români să iasă pe balcoane, în semnd e apreciere pentru toate cadrele medicale, care se luptă cu coronavirusul. Mai multe vedete din showbiz-ul românesc au empatizat cu ideea Adinei Buzatu și au dat share la postarea făcută de ea.

”Medici, Poliție, Pompieri și toți cei care își riscă viața în lupta cu COVID-19 merită toate aplauzele și apreciarea noastră! Hai pe balcon, luni 30.03, ora 20:00, să le arătăm împreună mulțumirea noastră pentru că își pun viața în pericol pentru a o salva pe a noastră. Cu respect și admirație, Adina Buzatu”, a fost apelul Adinei Buzatu.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, estimează că viaţa românilor ar putea reveni la normal la începutul lunii iunie. (CITEȘTE ȘI: EI SUNT CEI MAI VULNERABILI ROMÂNI ÎN FAȚA CORONAVIRUSULUI. CUM ACȚIONEAZĂ VIRUSUL ÎN CAZUL LOR)

„Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a declarat profesorul Streinu Cercel, pentru Mediafax.