Apelul disperat la 112, al unei fetițe de 12 ani! „Ne este foame, ajutați-ne!” Cum au reacționat autoritățile

Publicat: 04/04/2020 | 14:01

Un caz emoționat a avut loc într-o comună din Provincia Bologna. O fetiță de 12 ani a luat telefonul mamei sale și a sunat la 112. Aceasta le-a spus autorităților situația grea prin care trec și că nu mai au ce să mănânce.

Povestea copleșitoare a fost publicată de agenția ANSA, pe 3 aprilie și a fost preluată de toată presa peninsulară. După ce a calmat-o, operatorul care i-a răspuns fetiței de 12 ani a trimis o patrulă la casa familiei, de origine străină pentru a verifica situația. (CITEȘTE ȘI: UCISĂ DE COVID-19 LA DOAR 12 ANI. AUTORITĂȚILE BELGIENE, BULVERSATE: “ESTE UN EVENIMENT FOARTE RAR!”)

Carabinierii ajunși la fața locului au găsit o familie formată din părinți și doi copii care încercau să supraviețuiască. Tatăl, singura sursă de venit a familiei își pierduse locul de muncă din cauza epidemiei de coronavirus, iar de atunci familia lui, aflat în izolare la domiciliu se confrunta cu o situație tragică, nu mai aveau ce mânca. (VEZI ȘI: BILANȚUL DECESELOR PROVOCATE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA A CRESCUT! SUNT 3.613 DE CAZURI DE INFECȚIE CU COVID-19)

În acest context sumbru, fetița de 12 a luat, pe ascuns, telefonul fără credit al mamei și a apelat serviciul de urgență. „Ne e foame, tata nu mai muncește și frigiderul e gol, ajutați-ne, vă rog!”, a fost mesajul disperat al copilului.

După ce au constatat ce se întâmplă, carabinierii au plecat la cumpărături și s-au întors cu lapte, paste, ouă, făină, carne, prăjituri, fructe și legume pentru toată familia, notează ANSA.

„Cea mică ne-a îmbrățișat, a fost foarte fericită. Pentru noi a fost un moment foarte emoționant, fetița a avut un mare curaj să ceară ajutor”, a declarat maiorul Sabato Simonetti.

Cazul nu este singular în Peninsulă. Italia a fost profund afectată de epidemia de coronavirus. Autoritățile încearcă să îi ajute pe cei aflați la greu, să reziste în aceste momente tragice, până când totul o să revină la normal.