Apelul disperat făcut de Ministrul Sănătății după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România

Publicat: 27/02/2020 | 00:22

În cadrul conferinței de presă de la Ministerul Afacerilor Interne, Victor Costache a lansat un apel disperat în legătură cu primul caz de coronavirus confirmat în România. Ministrul Sănătății a vorbit și despre starea de săbătate a gorjeanului infectat cu virusul mortal.

Citește și: Primele declarații ale lui Raed Arafat despre bărbatul din Gorj, confirmat cu coronavirus: “Va sosi peste aproximativ 5 ore la București”

Ministrul Sănătății, apel făcut după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România

Potrivit informațiilor oficiale, mai multe persoane din localitatea persoanei confirmate cu coronavirus au fost testate, iar rezultatul a fost negativ. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a îndemnat populația la calm în timpul conferinței de presă oferită în miezul acestei nopți. Când va ajunge la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, pacientul va fi izolat și se va repeta serologia. În cursul zilei de mâine, 27 februarie, bărbatul poate deveni simptomatic, a atenționat Raed Arafat.

Citește și: Concediul medical în cazul suspecților de coronavirus. Câți bani se pierd din salariu

Conferință de presă la MAI susțiunută de secretarul de stat ,Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, și ministrul Sănătății, Victor Costache

Conferință de presă la MAI susținută de secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și ministrul Sănătății, Victor Costache.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 26 februarie 2020

Citește și: E oficial! Cum se numește primul medicament care a fost aprobat să fie folosit în tratarea coronavirusului

“Suntem din păcate, în măsură, să confirmăm că în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian s-a confirmat primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Când va ajunge la București va urma schema de tratament și sperăm la o evoluție bună”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.