Apelul disperat al MAI:” Este extrem de mult, viața are prioritate!”

Publicat: 26/12/2019 | 21:14

Ministerul de Interne transmite un mesaj, joi seară, în care trage un semnal de alarmă cu privire la cele 44 de accidente rutiere solddate cu 19 morți și 33 de răniți, evenimentele fiind înregistrate în doar 48 ore. MAI sfătuiește șoferii să nu se aventureze pe drumuri deoarece îi poate costa viața.

„44 de accidente, 19 persoane decedate și 33 grav rănite… doar în ultimele 48 de ore! Este FOARTE MULT, este EXTREM DE MULT! Vă rugăm să înțelegeți că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viața! Și mai înțelegeți ceva, Sărbători sunt și la anul… și peste doi ani… și peste 10 ani… și peste 50 de ani. Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați vă poate costa viața!”, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pe Facebook.

Administratorii paginii mai precizează că telefonul trebuie închis atunci când conducem, deoarece există pericolul accidente. Pasagerii sunt sfătuiți chiar să citească mesajele, astfel încât să audă și șoferul.

„P. S. Mulțumim polițiștilor rutieri și tuturor salvatorilor pompieri care au făcut eforturi supraomenești pentru a salva persoanele încarcerate! Știm că fiecare dramă pe care au văzut-o a lăsat urme grele în sufletele lor! Este foarte greu să îți stăpânești lacrimile atunci când vezi destine de tineri frânte din neglijență și neatenție! Nu uitați: – Viața are prioritate și doar acasă vă așteaptă cei dragi”, mai spune sursa citată.