Apelul disperat al lui Raed Arafat către români: ”Dacă ne trezim cu explozie de cazuri de coronavirus…”

Publicat: 01/05/2020 | 07:33

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și secretar de stat, a făcut un apel către români, prin care le cere să fie mai ponderați, acum când se apropie diminuarea restricțiilor impuse de ordonanțe. (CITEȘTE ȘI: SE DESCHID SAU NU FRIZERIILE ȘI SALOANELE DE COAFURĂ DUPĂ 15 MAI. RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL)

El a dezvăluit că, dacă numărul cazurilor de infectări cu virusul COVID-19 crește, atunci vor fi impuse alte restricții.

NU RATA: RAED ARAFAT, DAT ÎN JUDECATĂ. RECLAMANTUL A INVOCAT “UN DISCONFORT ȘI O FRUSTRARE CARE…”

„Pentru unii se pare că relaxarea deja a început. Şi deja a început într-un fel fără absolut nicio limită, adică circulaţia este aproape la fel ca înainte (…). Nu ştiu cum se comportă oamenii la ţară, tot auzim că acolo şi mai puţin se respectă regulile. Am trecut prin nişte sate în care oamenii aveau mască pe faţă. Adică, unii ascultă şi înţeleg situaţia, dar sunt unii care nu înţeleg. Ce spunem noi acum? Noi spunem următorul lucru: da, din 15 mai încercăm să începem relaxarea, gradual, cu adaptarea”, a afirmat Arafat, la postul Antena 3.

„În acest moment trebuie să respectăm regulile pe care le avem pentru ultimele două săptămâni şi sperăm să fie ultimele. Nu respectăm regulile, s-ar putea să ne trezim că nu sunt ultimele două săptămâni. S-ar putea să impună şi alte restricţii, dacă noi ne trezim cu un număr exploziv de cazuri şi terapiile intensive blocate şi cu bătrânii afectaţi”, a spus Raed Arafat.

Arafat: ”Răbdare încă două săptămâni!”

Șeful DSU a ținut să precizeze că unele activități se vor derula altfel decât înaintea pandemiei de coronavirus. Tot el le-a cerut românilor să aibă răbdare două săptămâni, până când se va trece la relaxarea restricțiilor.

AFLĂ ȘI: CE N-AU ȘTIUT IOHANNIS ȘI ARAFAT CÂND AU ANUNȚAT IEȘIREA DIN IZOLARE DUPĂ 15 MAI: CHIAR ATUNCI SE SĂRBĂTOREȘTE…

„Dar deja nu mai avem răbdare pentru încă două săptămâni să rămânem fără anumite activităţi care poate unele dintre ele ne-ar duce înapoi total. Dacă începem socializarea înapoi, dacă începem şi insistăm că vrem să mergem la restaurante, vrem să deschidem restaurantele, vrem să facem asta, totul din 15 (mai n.red), clar că s-ar putea să scape de sub control treaba. Nimeni nu zice că nu se vor deschide restaurantele, dar nimeni nu zice că se vor deschide din 15 mai. Nimeni nu zice că se vor redeschide cum au fost înainte, vor fi adaptări pentru fiecare lucru. Cinematografele, teatrele s-ar putea să nu se deschidă de la început, să se deschidă mai târziu, când vedem că răspândirea este totuşi sub control”, a mai menţionat Arafat.