Apelul disperat al directorului medical de la Spitalul Județean Bacău: ”Nu ne permitem să facem din SJU Bacău un nou caz “Suceava”!”

Publicat: 30/03/2020 | 17:24

Directorul medical al Spitalului Județean Bacău le solicită autorităților să nu mai aducă bolnavi de Covid-19 în unitatea medicală. Medicul spune că din cauza pacienților de COVID-19 nu mai pot fi tratați toți ceilalți oameni cu afecțiuni grave.

Directorul medical, Ioana Dinu, spune că Spitalul Județean din Iași nu mai acceptă bolnavii de COVID-19, iar ca urmare, aceștia sunt redirecționați la Spitalul Județean Bacău. Lucru care afectează enorm celelalte secții din unitatea medicală, spune Dr. Ioana Dinu.

Dr Ioana Dinu, directorul medical SJU Bacău.

“SJU trebuie protejat de Covid-19 pentru că are secții pe care alte spitale din județ nu le au.

În acest moment, la Spitalul Județean de Urgență Bacau sunt tratați și pacienți cu coronavirus. O mare parte dintre aceștia provin din Moinești și zonele limitrofe!

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: Demisii în masă la Spitalul Orăștie. Medicii, revoltați pentru că nu

Toți acești pacienți sunt direcționați spre SJU Bacău, pentru că spitalele din Iași nu mai preiau aceste cazuri medicale! Nu trebuie periclitată funcționarea SJU Bacău, spital căruia se adresează pacienți din tot județul Bacău (județ cu 600.000 locuitori) și care au nevoie de tratament de specialitate urgent, pentru alte afecțiuni și patologii care le pun viața în pericol.

La nivelul SJU funcționează secții inexistente la celelalte unități medicale din județ, care pot deservi mult mai bine cazuistica medicală. Este vorba de secțiile Radioterapie, Maternitate( mari prematuri), Chirurgie plastică (mari arși) sau Chirurgie pediatrică care sunt singulare in județ prin natura serviciilor medicale oferite!”, a declrata Dr. Ioana Dinu.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENTUL cardiologului Ştefan Busnatu: „Persoanele sănătoase care contractează

Directorul SJU Bacău cere interzicerea cazurilor în spital

“Trebuie să reușim să ținem la distanță de SJU Bacău flagelul coronavirus! Astfel, menținem unitatea medicală pentru miile de pacienți nonCovid, care au nevoie de serviciile noastre medicale. Nu ne permitem să facem din SJU Bacău un nou caz “Suceava”!”, a declarat dr. Ioana Dinu, directorul medical al SJU Bacău.