Apel umanitar. România, ajutor pentru India, în lupta contra coronavirusului. Autoritățile donează aparate de oxigen, la inițiativa UE

Publicat: 27/04/2021 | 18:38

România, împreună cu alte țări din Uniunea Europeană, printre care se numără Portugalia și Belgia, trimit un transport de urgență cu echipament medical, după ce autoritățile indiene au cerut ajutor prin mecanismul UE de protecție civilă.

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, România va trimite 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen.

Totodată, Irlanda donează 700 de concentratoare de oxigen, un generator de oxigen, 365 de ventilatoare, Belgia 9000 de doze de Remdesivir, Luxemburg – 58 de ventilatoare, Portugalia – 5500 de flacoane de Remdesivir și 20 000 de litri de oxigen, iar Suedia 120 de ventilatoare.

Citește și: Coronavirus România, 27 aprilie 2021. 172 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

În același timp, Comisia Europeană a anunțat că în zilele următoare se vor implica în acțiune și Franța și Germania.

Janez Lenarčič, Comisarul european pentru managementul crizelor, a spus că ”UE este alături de poporul indian și este gata să ofere sprijin în această perioadă critică”.

Criză fără precedent

India a făcut un apel către celelalte țări pentru că se confruntă cu un dezastru umanitar.Numărul infectărilor cu Covid a scăpat de sub control iar spitalele indiene au rămas fără oxigen.

Cererea de oxigen a crescut cu 20% în ultimele zile. În capitala țării, spitalele se confruntă cu o lipsă acută – duminică, 20 de pacienți au murit la spitalul Jaipur Golden din cauza unei crize severe de oxigen.

Alți 8 au murit la spitalele Gurgaon Kathuria și Virat după ce acestea au rămas fără oxigen, iar livrările nu au ajuns la timp. Oamenii au început deja să cumpere individual oxigen și medicamente precum Remdesivir.

Unii le cumpără pentru a-și ajuta rudele bolnave de Covid aflate în spital în stare gravă, dar alții pur și simplu le depozitează în case de frica unei infecții, scrie Digi24.ro. 

Nu rata: Coronavirus România, 27 aprilie 2021. 2.019 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore