Apel disperat al medicilor din ”Spitalul morții”: E haos aici! Suntem depășiți!”

Publicat: 01/04/2020 | 16:13

Un medic din Spitalul Județean din Suvceava, denumit ”Spitalul morții”, a făcut un apel disperat, la digi24, în numele colegilor lui. Doctorul spune că acolo este un haaos total, lipsurile fiind uriașe. 

”Este un haos total! Există nevoie majoră de personal medical! Este un număr în creștere a pacienților internați, cei infestați cu COVID-19. Este haos și lipsă de organizare. 

ULTIMA ORĂ. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA ȘI CARE ESTE BILANȚUL TOTAL

Nu știm câți sunt exact, în toate secțiile, noi muncim. Există o altă serie de lipsuri. Echipament corespunzător pentru acești pacienți.Nu există asigurarea protecției medicilor, nu există protocoale, nu există decizii scrise pentru a ne putea baza pe această activitate.

Suntem prea puțini medici, nu putem face față. Ne trebuie epidemiologi, infecționiști..E nevoie de o echipă care să ne fie trimisă. E singura soluție pentru a face față. O echipă care să vină aici și să ne ajute.

Există deficit pe toate ramurile! Ne trebuie și o echipă de conducere, acum, suntem depășiți. Soluțiile de până acum nu sunt suficiente.

Actualul manager a încercat să ajute, să asculte, să facă lucruri, dar nu am făcut pași înainte. Criza se agravează.

Am vorbit cu domnul ministru Nelu Tătar, ne-am înntânit cu dumnealui, i-am prezentat problema, probabil a încercat să găsească soluții, dar noi nu le găsim, momentan. Suntem prea puține cadre medicale valide pentru a putea față acestui mare volum de pacienți.

30 de colegi ne-au rugat să ieșim și să cerem ajutor!”, au fost declarațiile unui medic din Spitalul Județean Suceava.