Apare ”pașaportul coronavirus”! Ce se va întâmpla atunci cu vacanțele tale

Publicat: 23/04/2020 | 08:05

S-a vorbit tot mai mult în ultima perioadă despre un pașaport special, după ce pandemia de coronavirus a izbit lumea. ”Pașaport coronavirus”, cum repede și-a câștigat porecla. Acum, când Iohannis a decretat ieșirea din izolare după 15 mai, pașaportul de care aminteam pare a fi o soluție tot mai viabilă. (CITEȘTE ȘI: UN MEDIC DE LA SPITALUL “VICTOR BABEȘ”, DESPRE COVID-19: “UNII PACIENȚI NU REALIZEAZĂ GRAVITATEA! DUCI BOALA PE PICIOARE PÂNĂ…”)

După ridicarea restricțiilor de distanțare socială, românii vor avea obligația să poarte măști de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Ce se va întâmpla cu vacanțele

Vor fi și alte măsuri care se vor prelungi, pentru a evita o explozie a infectărilor cu COVID-19. Dacă vei dori să mergi în vacanță în afara țării, ai putea avea nevoie de un ”pașaport coronavirus”. Grecia și Croația sunt țările care și-au exprimat dorința în acest sens, pentru a se asigura că turiștii nu sunt infectați cu noul coronavirus. Este o măsură de salvare a economiilor celor două țări, prin primirea turiștilor, scrie dcnews.ro.

NU RATA: CE N-AU ȘTIUT IOHANNIS ȘI ARAFAT CÂND AU ANUNȚAT IEȘIREA DIN IZOLARE DUPĂ 15 MAI: CHIAR ATUNCI SE SĂRBĂTOREȘTE…

În Grecia, ministrul Turismului spune că vizitatorii ar putea avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, ”pașaport coronavirus”. E vorba de un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SARS-COV 2. Regula ar fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia.

Care sunt variantele pentru o astfel de situație? Fie se ia o adeverință de la medicul de familie, cu cel mult 72 de ore înainte de vacanță, fie se face testul pentru COVID-19, care costă aproximativ 400 de lei de persoană.

Anunțul făcut de Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat câteva măsuri care se vor lua după 15 mai, atunci când se va ridica Ordonanța Militară. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS ÎI LINIȘTEȘTE PE VÂRSTNICI: „ STAŢI LINIȘTIȚI, NU VINE NIMENI SĂ VĂ IA DE ACASA SĂ VĂ DUCĂ ÎN CARANTINĂ”)

”După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Vom putea să renunțăm la ele poate la anul, atunci când pandemia va fi sub control.

NU RATA: BILANȚ CORONAVIRUS, 22 APRILIE. NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE A AJUNS LA 9.710

O a doua măsură va bucura pe mulți: după 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile deplasărilor indiviuale.

Până pe 15 mai, stați acasă, toate restricțiile rămân în vigoare! După 15 mai, va fi mai liber, dar viața nu va reveni la normalitatea cunoscută înaintea pandemiei”, a anunțat Iohannis.