Anunţul surprinzător al cercetătorilor străini! De ce românii sunt mai rezistenţi la coronavirus. Cea mai recentă descoperire

Publicat: 16/04/2020 | 11:12

Vești îmbucurătoare pentru români, în plină pandemie de coronavirus! Se pare că, potrivit ultimelor descoperiri, românii sunt mai rezistenți în fața infecției cu COVID-19. 

Cercetătorii de la Universitatea din Gent, Belgia au descoperit că românii sunt mai rezistenți în fața coronavirusului datorită predispoziției genetice a locuitorilor, lucru ce explică, de fapt, și numărul mai redus de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la noi din țară, spre deosebire de alte state din Uniunea Europeană.

ZI NEAGRĂ. Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 387. Alte 15 persoane au fost răpuse de Covid-19

Pandemia de Covid-19 a afectat întreaga lume, dar nu toate țările au fost la fel de afectate în mod egal de noul coronavirus. În timp ce în Spania și Italia virusul a lovit cu putere, în țările scandinave au fost raportate mult mai puține decese și cazuri de infectare cu COVID-19.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină și Științe ale Sănătății din cadrul Universității Gent consideră că predispoziția genetică a locuitorilor poate explica aceste diferențe, motiv pentru care românii sunt puțin mai feriți de pandemie.

“Pentru a lupta împotriva virusului mai eficient, ar trebui să fim mai atenți la cine locuiește în aceste țări și la modul în care aceste populații sunt diferite din punct de vedere genetic ”, a declarat profesorul Joris Delanghe, potrivit presei internaționale.