Anunțul mult așeptat de populație. Țara din Europa care ridică starea de urgență. “De joi, nu vor mai exista restricții de deplasare!”

Publicat: 04/05/2020 | 11:08

Starea de Urgență impusă din cauza pandemiei de COVID-19 nu va mai exista, de joi, în Serbia. Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a scăzut în ultima perioadă, astfel că președintele Aleksandar Vucic consideră normală măsura ce urmează să fie validată miercuri.

VEZI AICI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT: CÂND SE RIDICĂ RESTRICȚIILE: ”HOPUL NU E TRECUT! VOR FI POMENI” CE SE VA ÎNTÂMPLA DUPĂ SĂRBĂTORILE PASCALE + ”NU EXISTĂ TRATAMENT PENTRU CORONAVIRUS!”

Condiţiile au fost întrunite. Joi nu vor mai exista restricţii de deplasare”, a precizat Aleksandar Vucic, la o emisiune a postului Pink TV.

Pe teritoriul Serbiei, starea de urgență a fost decretată pe 15 martie. La fel ca și în alte țări, au impuse reguli de distanțare socială și restricții de circulație. În plus, populația nu a avut voie să se deplaseze pe timp de noapte și în weekend fără un motiv întemeiat.

CORONAVIRUS. Donald Trump, încrezător: Când vom avea un vaccin pentru coronavirus

Până în prezent, Serbia a confirmat 9.464 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 193 de decese. În această săptămână, vor fi reluate serviciile de transport public și feroviar. Tot în luna mai, vor fi reluate și cursele aeriene comerciale.

NU RATA: KLAUS IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL: „RĂMÂN RESTRICȚII: NU VOM PUTEA IEȘI DECÂT CÂTE 3 ȘI NU AVEM VOIE SĂ..”

Centrele comerciale, cafenelele şi restaurantele se vor redeschide cu condiţia menţinerii distanţări sociale.