Anunțul momentului făcut de Alexandru Rafila: restricții pentru români!

Publicat: 26/06/2020 | 07:44

Profesorul Alexandru Rafila a anunțat că încă o țară a impus restricții pentru români. Asta drept urmare a creșterii cazurilor de infectări cu noul coronavirus din ultima perioadă.

CITEȘTE ȘI: A CRESCUT NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS! ALEXANDRU RAFILA: SĂ NU RENUNȚĂM LA COMPORTAMENTUL PRECAUT

Profesorul Alexandru Rafila a comentat, joi, la Sinteza zilei, cele mai noi date privind numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa. România este pe locul al treilea. Portugalia și Suedia ne depășesc.

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și  trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila.

Estonia este țara care a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România, Bulgaria și Polonia. „S-a întâmplat astăzi (joi, n.r.). Estonia a luat decizia ca cetățenii care vin din România, Bulgaria și Polonia trebuie să stea timp de două săptămâni în izolare, dacă doresc să călătorească acolo”, a precizat Rafila.

Anunțul momentului făcut de Alexandru Rafila: restricții pentru români!

Alexandru Rafila afirma, în urmă cu mai bine de o săptămână, că numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus raportat nu ar fi cel real, ci este de 10-20 de ori mai mare. „Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a spus Alexandru Rafil, la Digi24.

„Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior. Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost”, a mai spus Rafila.