Anunțul momentului! Ei sunt românii care nu vor fi vaccinați anti-COVID

Publicat: 19/12/2020 | 13:15

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, a declarat că în campania de vaccinare anti-COVID nu au fost incluși și copiii de până în 16 ani.

După vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, centrul de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță a spus că pentru copiii sub 16 ani nu există, pentru moment, indicații de utilizare pentru vaccinul anti-COVID.

“Pentru persoanele care au sub 16 ani nu există, pentru moment, o indicație de utilizare. Nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a anunțat mediul Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunțat că, peste trei sau patru luni va începe vaccinarea populației împotriva noului coronavirus. În primă fază, vor fi imunizate persoanele care lucrează în spitale și clinici private. Președintele îi îndeamnă pe români să se vaccineze pentru a putea scăpa de pandemie.

“Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin vin în tranșe, prima e simbolică, de 10.000 de doze, apoi din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze săptămânal.

În prima etapă va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul general. Noi credem că în martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie”, a declarat președintele României.