Anunțul meteorologilor: temperature scăzute și…

Publicat: 02/05/2020 | 11:44

Nu e de bine! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de vreme rea, valabilă în toată țara. Chiar de duminică, vremea se va înrăutăți. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNII AU TALENT. POVESTEA CUTREMURĂTOARE A CONCURENTULUI CARE A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ: ”DUPĂ CE AM…” VIDEO)

Meteorologii anunţă ploi, vijelii şi temperaturi mai scăzute cu 8-9 grade în întrega ţară, începând de duminică. Toată săptămâna viitoare va fi marcată de instabilitate atmosferică, a precizat, pentru Radio România Actualităţi, Viorica Dima de la Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit rtv.net.

NU RATA: AȘA ȘI-A FĂCUT DE CAP LAURETTE DE 1 MAI: ”MI-AM LUAT O STICLĂ DE VIN ROȘU ȘI AM MERS LA PETRECERE!”

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp”, anunţă ANM într-un comunicat.

Vom avea parte de fenomene de instabilitate accentuată în cursul zilei în nordul, estul şi centrul României, pentru ca spre seară şi în noaptea care urmează, noaptea de sâmbătă spre duminică regiunile sudice să fie şi ele afectate de frecvente descărcări electrice, averse, ce pot avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător, cu aspect de vijelie şi, izolat, chiar căderi de grindină.

VEZI AICI: SURPRIZA PE CARE ELENA GHEORGHE I-A PREGĂTIT-O SOȚULUI… PE BALCON: ”AM VRUT SĂ IMPRESIONEZ!”

Temperaturile rămân generoase şi pe parcursul zilei de mâine, 26-27 de grade, ca şi astăzi, în partea de sud-est a ţării, în Muntenia. În capitală, de asemenea, 25-26 de grade şi mâine. Duminică însă instabilitatea atmosferică se accentuează mai ales în estul, sudul şi centrul ţării, iar vremea se şi răceşte. 18 grade doar în capitală, duminică la amiază.

Tendinţa este ca aproape pe tot parcursul săptămânii care urmează, local şi temporar, la scara întregii ţări, să se mai semnaleze astfel de manifestări ale instabilităţii atmosferice.

AFLĂ ȘI: RĂMÂN ȘCOLILE ÎNCHISE ȘI ÎN SEPTEMBRIE? RĂSPUNSUL DAT DE MINISTRUL EDUCAȚIEI: ”HAIDEȚI SĂ FIM SINCERI…”

Abia către weekend-ul viitor, revenim la temperaturi mai ridicate comparativ cu normele perioadei şi aceasta pe fondul instabilităţii astmosferice, care va fi prezentă local şi temporar aproape în toate zonele ţării, cam pe tot parcursul săptămânii viitoare.