Anunțul lui Nelu Tătaru despre medicii loviți de coronavirus: ”Poate omitem ceva! Am o rugăminte…”

Publicat: 08/04/2020 | 20:02

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a recunoscut să sunt cadre medicale infectate în toate județele. Nu a precizat numărul celor testați pozitiv cu COVID-19 în judeţul Sibiu, avolo unde a făcut o vizită. (CITEȘTE ȘI: ANUNŢUL ÎNGROZITOR FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, NELU TĂTARU. CARE SUNT CELE DOUĂ NOI FOCARE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: „NE GÂNDIM LA…”)

Ultima raportare oficială a Grupului de Comunicare Strategică, pe 3 aprilie, arătă că sunt 474 de cadre medicale infectate, în 17 judeţe.

ANCHETĂ LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII! ȘEFUL CORPULUI DE CONTROL A FOST DEPISTAT CU COVID-19. REACȚIA LUI NELU TĂTARU

„Sunt cadre medicale infectate la nivelul fiecărui judeţ. Fiecare cadru medical, în pregătirea lui, în asumarea lui are şi acest risc. Noi trebuie să ne gândim că venim din anumite judeţe: Suceava, unde în momentul acesta avem peste 150 de cadre medicale infectate. (…) Este o meserie în care există şi acest risc. Atâta timp cât ne asumăm să facem o meserie, recomand în continuare colegilor mei, fiind şi eu chirurg, să respectăm şi nişte precauţii. Aceste infectări vin într-un context în care, din abnegaţia cu care ne facem meseria, poate la un moment dat, omitem ceva. Am o rugăminte: aveţi grijă de voi, pentru a avea grijă şi de ceilalţi! Sunt şi mă repet, cadre medicale în toate judeţele care sunt infectate. (…) Nu vreau să ne gândim să ne protejăm pe noi ca şi cadre medicale. Avem de protejat un întreg sistem sanitar, avem de protejat o întreagă populaţie a României”, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Tătaru: ”Nu trebuie să fie cazuri critice!”

Ministrul Nelu Tătaru spune că este foarte important să nu apară cazuri „critice, grave”. (NU RATA: NELU TĂTARU SUSȚINE CĂ BUCUREȘTENII AR PUTEA FI ÎN PERICOL. CÂND VOM ATINGE VÂRFUL PANDEMIEI ȘI LA CE NUMĂR DE CAZURI SE VA AJUNGE)

„Noi trebuie să ne gândim că este o pandemie în care vom avea cazuri pozitive şi personal medical şi personal nemedical. Totul e ca aceste cazuri să fie uşoare, asimptomatice sau cu o simptomatologie medie. Nu trebuie să fie cazuri critice, grave, care să sufoce un sistem sanitar sau să încărcăm acele secţii de Terapie Intensivă”, a mai adăugat ministrul Nelu Tătaru.