Anunțul lui Nelu Tătaru, care ar putea să schimbe totul: ce se întâmplă cu anuș școlar

Publicat: 27/04/2020 | 07:50

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a dezvăluit că sunt șanse mari ca școlile să nu mai fie deschise. El a spus că nu este nevoie de grabă și a dat exemplul Franței, acolo unde școlile s-au redeschis, dar au apărut cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor și al cadrelor didactice. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR: ”A FOST UN SISTEM SANITAR NEPREGĂTIT, CU STOCURI ZERO ÎN LUPTA CU UN DUŞMAN NECUNOSCUT”)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că autorităţile nu se vor grăbi cu o decizie legată de redeschiderea şcolilor, întrucât au văzut din experienţa Franţei, care a deschis parţial şcolile că ”primele semne nu sunt încurajatoare”.

Nelu Tătaru a declarat, duminică, pentru Libertatea, că urmăreşte cifrele care arată evoluţia pandemiei în România şi, în funcţie de acestea, se va lua o decizie cu privire la redeschiderea şcolilor.

NU RATA: ADRIAN STREINU CERCEL, DEMIS DIN COMISIA ANTI-COVID 19 DE NELU TĂTARU. DECLARAŢIILE CARE I-AU PUS CAPAC

”Un sfert din toţi cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava şi avem datoria să evităm naşterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli. (…) Am vorbit chiar sâmbătă în Franţa, care a redeschis parţial şcolile, şi au apărut deja cazuri de infectare şi în rândul copiilor, şi în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tătaru.

Ce spunea joi Ludivic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că decizia de redeschidere a şcolilor va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor. (AFLĂ ȘI: ANGAJAT AL PENITENCIARULUI AIUD, TESTAT POZITIV CU COVID-19. PRIMA REACȚIE A CONDUCERII ÎNCHISORII)

Dacă se va decide redeschiderea acestora, copiii vor avea asigurate măşti de protecţie. A fost anunțul făcut de  Ludovic Orban, după o şedinţă cu membrii comisiei ştiinţifice anti-covid.

Măștile ar urma să fie obligatorii inclusiv din toamnă, atunci când elevii vor începe un nou an școlar.