Anunțul făcut de un medic de la Suceava care s-a vindecat de COVID-19. “Am făcut un jurământ! Eu cred că…”

Publicat: 03/04/2020 | 10:29

Monica Terteliu, unul dintre primii medici de la Suceava infectați cu COVID-19, s-a vindecat! Cadrul medical așteaptă un nou test negativ, după care se va externa și va reveni la muncă, în prima linie, pentru a-și ajuta colegii și pacienții.

VEZI AICI: MARE ATENȚIE, ROMÂNI! COVID-19 A SUFERIT MUTAȚII. BOALA POATE REZISTA ÎN ORGANISM PÂNĂ LA 49 DE ZILE

Eu sunt medic de boli infecțioase şi am fost printre primii diagnosticați, motiv pentru care am rămas în izolare. Inițial am avut o formă ușoară, apoi am avut nevoie de internare însă nu consider că am avut o formă gravă. Mă simt bine, refăcută şi de abia aștept să ajung din nou la spital să pot să-mi ajut colegii și pacienții.

COVID-19. A MURIT un cunoscut chitarist de jazz. Era chemat frecvent la Casa Albă FOTO

Tot timpul am fost alături de colegii mei și am stat în telefon, atât cât am putut, minim 12 ore pe zi pentru a-mi ajuta colegii de la celelalte specialități care ne-au suplinit. Am făcut munca aceasta deoarece eu ca medic am făcut un jurământ. Aceasta este menirea mea, chiar dacă în anumite condiții înseamnă să treci prin boală. A fost o perioadă foarte stresantă, dar gândul că pot ajuta chiar și de departe m-a ajutat să trec mai ușor.

NU RATA: O NOUĂ TEORIE A CONSPIRAȚIEI CAPĂTĂ PROPORȚII! CINE ESTE CEL CARE A CREAT CORONAVIRUSUL ȘI CUM S-AR FI PRODUS PRIMA INFECȚIE UMANĂ

Așteptăm noi reglementări, noi fiind cazuri ușoare și conform legii vrem să ne întoarcem la muncă. Mă refer la personalul sanitar, toți au depus eforturi uriașe pentru a salva ceea ce se poate salva.

Eu cred că în acest moment ar trebui să se pună accent pe faptul că trebuie să avem condiții sigure de muncă. Noi asta ne dorim. Vrem să trecem cu bine și să salvam cât mai mulți pacienți„, a spus medicul de la Suceava.