Anunțul făcut de Streinu-Cercel: ”Românii ar putea să iasă la muncă fără restricții la jumătatea lunii iulie” Totul depinde de un amănunt important. Care este acela

Publicat: 18/04/2020 | 13:49

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase, Adrian Streinu-Cercel, a făcut declarații importante despre cum vede acesta situația în țara noastră, în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Medicul a declarat că românii ar putea să iasă la muncă fără niciun fel de restricții, la jumătatea lunii iulie, cu o singură condiție, însă. Dacă toți ar respecta regulile de izolare în perioada Paștelui.

 „Dacă stăm potoliţi în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. (…) Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim!”, a declarat prof. univ. Streinu-Cercel, într-o emisiune TV.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE . Medic al Serviciului de Ambulanță, mort lângă București! A fost un accident

Adrian Streinu-Cercel a explicat ceea ce presupune evoluția dromader. Potrivit spuselor sale, după luna octombrie este de aşteptat un al doilea val de infectări cu coronavirus.

„Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import, de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult, pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a punctat prof. univ. Streinu-Cercel.