Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății: Câți tineri între 16 și 18 ani s-au vaccinat! Cifre în premieră

Publicat: 13/05/2021 | 20:37

Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, a anunțat câți cineri între 16 și 18 ani s-au vaccinat împotriva COVID-19. Cifrele au fost prezentate în prenieră.

Este vorva de aproximativ 40.000 de tineri care au ajuns la centrele de vaccinare. „Până present, vă pot da în premieră aceste date, deja avem peste 10.000 de tineri de vârsta de 16 ani vaccinaţi, de 17 ani avem 14.000 şi de 18 ani avem 21.000. Deci, sunt elevi toţi aceştia, sunt cazuri în care au fost iniţiative locale, susţinute de DSP, de inspectorate, de şcoli. Iată că fiind autorizat vaccinul peste 16 ani, avem peste 40.000 de tineri de această vârstă care s-au vaccinat deja şi este un exemplu foarte bun, pe care ţin să îl apreciez public”, a dezvăluit Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA, 13 MAI. 953 DE CAZURI NOI S-AU ÎNREGISTRAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății: Câți tineri între 16 și 18 ani s-au vaccinat! Cifre în premieră

Același ministru avea să ofere răspunsul la întrebarea dacă se pregăteşte demararea unei campanii de vaccinare în şcoli pentru copiii de 12-15 ani. „Va trebui întâi să aşteptăm să fie autorizat vaccinul pentru această categorie de vârstă, sub 16 ani, de către Agenţia Europeană a Medicamentului, apoi autorizat de către cei îndreptăţiţi în ţară, apoi vom avea o discuţie pe care deja am stabilit-o cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, pentru a vedea care este modul cel mai eficient de organizare a vaccinării în şcoli”, a spus Cîmpeanu. (NU RATA: VEȘTI EXCELENTE! SE RELAXEAZĂ RESTRICȚIILE PENTRU ROMÂNII CARE S-AU VACCINAT ANTI-COVID-19? ANUNȚUL OFICIAL AL PREMIERULUI)

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, spunea mați că se aşteaptă ca, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, Agenţia Europeană a Medicamentului să acorde autorizarea de imunizare şi pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani. „În general, există un decalaj de circa o lună între o autorizare eliberată de FDA (Agenţia americană pentru Medicamente) şi eliberată de Agenţia Europeană a Medicamentului. Deci, ne aşteptăm ca, probabil, sfârşit de mai – început de iunie să acorde şi Agenţia Europeană a Medicamentului această autorizare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: pixabay.com