Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu! Anul școlar 2022-2023 ar putea fi extins

Publicat: 11/04/2021 | 16:56

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat condiţiile în care anul şcolar 2022- 2023 ar putea fi extins.

Sorin Cîmpeanu a anuntat că examenele naționale din anul școlar 2020-2021 se vor desfășura cu prezență fizică. Totodată a dat asigurări că aces an școlar se va încheia, în ciuda contextului actual.

Anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi în această toamnă pe data de 13 septembrie.

”Conform ordinului de Ministru publicat în Monitorul Oficial acum două luni, anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi în această toamnă la data de 13 septembrie. Dacă și numai dacă, principalii parteneri de dialog social al Ministerului Educației și e vorba aici de Federația Spiru Haret, Consiliul Național al elevilor și Federația Națională asociațiilor de părinţi, realizează un consens şi revin asupra calendarului aprobat în urma consultărilor tot cu ei în luna februarie 2021 am precizat că, Ministerul Educației are deplină disponibilitate de revenire asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021-2022″, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Extinderea anului școlar 2022-2023 pentru recuperarea pierderilor educaționale generată de predare online

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, după ce vom trece de pandemie nimic nu va mai fi la fel. Școala românească se va îndrepta spre partea de digitalizare. Cursurile online se vor ține chiar și după criza epidemiologică.

”Atragem atenția asupra deficitului de flexibilitate general de această revenire. Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de educație, mai ales acum când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple într-un timp foarte scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generată de predare online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea în anul acesta inițiativă propunerea de extindere a cursurilor în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 -2023″, a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.