Anunțul făcut de secretarul de stat MAI. Persoanele vârstnice ar putea ieși din case într-un alt interval orar

Publicat: 11/04/2020 | 18:48

Anunțul făcut de secretarul de stat MAI. Persoanele vârstnice ar putea ieși din case într-un alt interval orar, care ar urma să fie stabilit săptămâna viitoare printr-o nouă ordonanță militară.

În momentul de față, persoanele de peste 65 de ani din România pot ieși din case doar în intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate. Acest lucru, însî, s-ar putea schimba printr-o nouă ordonanță militară. (CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT! MARCEL VELA A ANUNŢAT ORDONANŢA NR. 9! CARE SUNT NOILE REGULI ŞI DE CÂND INTRĂ ÎN VIGOARE ÎN ROMÂNIA. SCHIMBĂRI DRASTICE)

„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară. E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături”, a declarat Bogdan Despescu la Antena 3.

Până astăzi, 11 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, 282 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman  și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 208 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.984 de persoane. Alte 74.233 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 59.272 de teste.