Anunțul făcut de reprezentanții Patriarhiei Române. Cum se va desfășura slujba de Înviere în acest an

Publicat: 27/03/2020 | 17:44

Anunțul făcut de reprezentanții Patriarhiei Române. Iată cum se va desfășura slujba de Înviere în acest an.

Pe 19 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă, conform Patriarhiei Române, acest lucru se va întâmpla fără participarea enoriașilor la slujba de Înviere.

Slujba de Înviere din acest an, ca parte a Sărbătorilor Pascale și unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul ortodox, va fi oficiată cel mai probabil de preoți, în biserici, fără participarea enoriașilor, au precizat reprezentanții Patriarhiei Române pentru Transilvania Reporter.

Potrivit Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal, în cazul în care autoritățile nu vor veni cu noi ordonanțe, preoții vor sluji slujba de Înviere în biserici, conform situației de acum, mai exact conform Ordonanţei militare nr. 1 din 17 martie 2020 şi a Ordonanţei militare 2 din 21 martie 2020, care au stabilit măsuri succesive privind limitarea libertăţii de mişcare şi întrunire a cetăţenilor, ceea ce afectează și viața religioasă publică a credincioşilor.

La toate parohiile din România, slujbele liturgice se oficiază în această perioadă în biserici de către slujitorii bisericii respective fără participarea publicului, conform deciziei Cancelariei Sfântului Sinod.