Anunțul făcut de Raed Arafat! Este despre vaccinul anti-Covid-19

Publicat: 03/08/2020 | 08:17

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut anunțul despre vaccinul anti-Covid-19. El a spus că, până la apariția acestuia, autoritățile sunt obligate să fie pregătite în lupta cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR DESPRE ASIMPTOMATICII COVID-19: „TOATE STUDIILE AVERTIZEAZĂ ASUPRA FAPTULUI CĂ…”

De asemenea, Raed Arafat a avertizat că apariția vaccinului nu va rezolva imediat situația. ”Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”, a dezvăluit Raed Arafat, duminică, la emisiunea ”Punctul de întâlnire cu Radu Tudor”.

Anunțul făcut de Raed Arafat! Este despre vaccinul anti-Covid-19

Raed Arafat a mai dezvăluit că România a comandat vaccinul anti-COVID, Ministerul Sănătății fiind pe acea listă. ”Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a continuat Raed Arafat.

Raed Arafat, anunț despre asimptomatici: ”Transmit!”

Raed Arafat a mai spus că asimptomaticii transmit coronavirusul. ”Multă lume a crezut că un asimptomatic este un sănătos care nu transmite. Nu! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a încheiat Raed Arafat.