Anunțul făcut de Raed Arafat. De ce este periculoasă pentru copii noua tulpină de coronavirus

Publicat: 22/12/2020 | 22:51

Oamenii încep să intre tot mai mult în panică, din cauza noii tulpini de coronavirus. Raed Arafat a făcut un anunț de ultim moment și a explicat de ce este aceasta mai periculoasă pentru copii.

Raed Arafat a vorbit despre noua tulpină de coronavirus și a explicat de ce este aceasta mai periculoasă pentru copii, decât pentru adulți. Mai mult, șeful DSU a menționat, încă o dată, faptul că românii trebuie să fie extrem de grijulii zilele acestea și să nu renunțe la respectarea măsurilor impuse de autorități, în context epidemiologic.

”Datele acestea abia acum încep să vină, trebuie analizat acest aspect și dacă într-adevăr așa este vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii. Numai faptul că este mai contagioasă, deci are contagiozitate mai mare și probabil că afectează copiii, o să vedem care vor fi datele care o să ajungă la noi, normal că aceste măsuri trebuie să fie respectate mai strict”, a spus Raed Arafat, conform DIGI24.

”De altfel, OMS a spus că este controlabilă această tulpină, prin măsurile cu care am controlat până acum și tulpina care acum este predominantă. Adică mască, distanțare fizică, măsurile de igienă. Nu trebuie alte măsuri suplimentare. Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla și răspândirea cestei tulpini” a mai completat șeful DSU.

Coronavirus în România, 22 decembrie

Coronavirus România 22 decembrie. Numărul de persoane infectate a început să scadă în ultimele zile, nu e mai puțin adevărat că și testele sunt ceva mai puține. Ieri, Grupul de Comunicare Strategică anunța un număr de sub 2.500 de de persoane infectate în 24 de ore. Același grup a anunțat care este situația infectărilor pentru ultimele 24 de ore: 5.009.

Până astăzi, 22 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 598.792 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 508.979 de pacienți au fost declarați vindecați.