Anunțul făcut de Raed Arafat: ”Coronavirusul nu se ia de pe haine. Trebuie să înțelegeți”

Publicat: 23/03/2020 | 14:21

Raed Arafat a făcut declarații uluitoare. Secretarul de Stat a mărturisit că virusul ucigaș, COVID-19, nu se transmite prin haine.

Secretarul de Stat pentru Situații de urgență a mai susținut că virusul ucigaș din China nu se transmite nici prin intermediul alimentelor. Fructele şi legumele pe care le consumăm nu trebuie să fie spălate diferit față de cum o făceam şi până acum. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, AVERTISMENT PENTRU ROMÂNII CARE AU IEȘIT ÎN AER LIBER: ”VIRUSUL NU SE VEDE, NU SE SIMTE ȘI NU ARE GUST”)

”Virusul nu se ia de pe haine. Trebuie să înțelegeți. Cei care spun că virusul se ia… se ia dacă cineva a strănutat pe tine. Doar dacă cineva pune salivă pe tine. Virusul tot o să moară. Nu rămâne pe haine. Virusul nu se transmite de la haine, virusul se transmite de la particulele care sunt în aer, când a strănutat cineva sau mai ales de pe suprafețe. Eu, de exemplu, să spunem că sunt infectat. Tușesc în mână, pun mâna pe scaun, vine alt om. N-au trecut 2-3 ore, vine și pune mâna aici, după care o duce la nas, la ochi. Atunci se infectează. De pe haine, nu există dovadă că te infectezi, dar de pe suprafețe, da. De asta noi cerem dezinfectarea suprafețelor”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Recunoscând că afirmația sa ar putea fi șocantă, Raed Arafat a spus că, la un moment dat, că este posibil să învățăm ”să trăim” cu acest virus care a făcut, până în prezent, atâtea victime la nivel global. Totodată, Raed Arafat a mai transmis că ne confruntăm cu o situație pe care, evident, nu o putem controla în proporție de 100%.

„Poate la un moment dat vom învăța – și poate șochez- să trăim cu acest virus. Lumea trebuie să se pregătească psihologic”, a spus Raed Arafat.  Întrebat cât va mai dura pandemia de COVID-19, Raed Arafat a precizat: „Săptămâni sigur va mai dura, poate două luni, poate o lună jumătate, poate mai mult, poate mai puțin. Nimeni nu știe…”, a mai declarat șeful DSU.