Anunțul făcut de Raed Arafat: când se ridică restricțiile: ”Hopul nu e trecut! Vor fi pomeni” Ce se va întâmpla după Sărbătorile Pascale + ”Nu există tratament pentru coronavirus!”

Publicat: 16/04/2020 | 09:35

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut un apel la cetățeni pentru a respecta întocmai restricțiile impuse de ultima Ordonanță Militară. El spune că, în termen de 14 zile, o să avem o creștere rapidă a cazurilor de infecții și decese. (CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE LA SPITALUL DIN BOTOȘANI! UN BĂRBAT SUSPECT DE COVID-19 S-A SINUCIS)

„Cel mai important lucru este să păstrăm distanțarea socială. Dacă nu respectăm regulile de Paște, vom putea avea creșteri în 14 zile. Vor fi pomeni, după sărbători. Riscăm ca în 14 zile să avem un număr de infecții crescut rapid.

ANUNȚUL CARE NE DĂ FIORI! COVID-19 POATE FI TRANSMIS CHIAR ÎNAINTE CA… ULTIMUL STUDIU A RELEVANT-O

Dacă nu respectăm regulile, peste 14 zile o să culegem roadele tragice. Încă hopul nu este trecut. Autoritățile nu pot opri virusul, oamenii trebuie să ne ajute”, a spus Arafat, la digi24.

Raed Arafat a adăugat că restricțiile pot să mai dureze încă 3-4 săptămâni. „Restricțiile pot să mai dureze 3-4 săptămâni. Eu zic că trebuie să așteptăm până în mai pentru relaxare”, a adăugat Rafat.

Încă un anunț: nu există tratament pentru coronavirus

Șeful DSU, Raed Arafat, anunță că nu există tratament pentru coronavirus, deși peste 1.200 de români s-au vindecat. „Încă nu avem un tratament 100% ca impact. Se folosesc medicamente care pot fi de un ajutor, dar nu există medicamente despre care să spunem că sunt 100% eficiente. Sunt unele care au tratat, dar se fa cercetări. 

ANUNŢ IMPORTANT PENTRU TOŢI ROMÂNII! CE TREBUIE SĂ FACĂ IMEDIAT DUPĂ CE AJUNG ACASĂ DE LA CUMPĂRĂTURI! PERICOLUL DIN AMBALAJELE PRODUSELOR

Există două modalități de testare: testul și a doua e prin computer tomograf, care ne arată că plămânii au aspect de infecție cu COVID. Testele rapide care sunt pe bază de anticorpi nu sunt eficiente, trebuie teste PCR, dar acestea durează”, a declarat Arafat.