Anunțul făcut de Profi România, în plină criză de coronavirus

Publicat: 24/03/2020 | 07:21

Din cauza pandemiei de coronavirus, foarte multe firme din România își trimit angajații în șomaj tehnic, iar o astfel de decizie afectează, pe termen mediu și lung, la nivel social. Statul va finanța indemnizația de 75% din salariu pentru cei aflați într-o astfel de situație, potrivit unei ordonanțe de urgență, însă, pe de altă parte, există și companii care anunță că angajează persoane aflate în șomaj tehnic.

Este și cazului retailerului Profi, compania purtînd deja discuţii cu mai mulţi retaileri nealimentari, în vederea preluării unei părţi din salariaţii pe care aceştia îi disponibilizează pe fondul crizei provocate de noul coronavirus.

„Facem pregătiri pentru perioada următoare, când ne aşteptăm să ne mărim considerabil efectivele, deoarece acum misiunea noastră principală nu mai sunt afacerile, ci să acţionăm că o organizaţie privată care hrăneşte populaţia”, a declarat Pawel Musial, directorul general în exerciţiu al magazinelor Profi, potrivit unui comunicat al companiei, preluat de mediafax.ro. (VEZI ȘI AICI: CUM SE TRATEAZĂ INFECŢIA CU CORONAVIRUS DACĂ AI SIMPTOME UŞOARE)