Anunțul făcut de prefectul Capitalei! Elevii din București revin la școală începând cu data de 19 mai

Publicat: 18/05/2021 | 14:52

Potrivit deciziei luate de Comitetul Municipal de Urgență al Capitalei, toți elevii din București se vor întoarce de miercuri la școală. Anunțul a fost făcut de către prefectul Alin Stoica.

Comitetul municipal s-a întrunit ca urmare a scăderii rate de infectare din Capitală, iar în urma întrunirii s-a luat decizia ca începând cu data de 19 mai toți elevii să revină la cursurile față în față. Deșii elevii se întorc la școală există anumite restricții care trebuie respectate. (CITEȘTE ȘI: APROAPE 2,5 MILIOANE DE ELEVI AU MERS FIZIC, LUNI, LA ȘCOALĂ. ANUNȚUL OFICIAL AL MINISTRULUI EDUCAȚIEI, SORIN CÎMPEANU)

Astfel, prefectul a explicat că masca de protecție este obligatorie pe o rază de 50 de metri în preajma unităților școlare, fiind vorba de cei care staționează acolo, respectiv părinții care își așteaptă copiii, nu de cei care trec prin zonă.

Mai mult, dacă se constată că un copil este infectat, consiliul de administrație al școlii ia decizia de a trece clasa respectivă în online, cu avizul DSP și al ISMB. De asemenea, o școală se închide dacă se constată că sunt mai multe cazuri de copii bolnavi din mai multe clase sau profesori care predau la mai multe clase.

În incinta școlii elevii trebuie să respecte aceleași reguli de protecție, respectiv distanțare, mască sanitară, dezinfectarea spațiilor, aerisirea claselor.

(VEZI ȘI: MINISTRUL EDUCAȚIEI A FĂCUT ANUNȚUL! SE VREA TESTAREA NON-INVAZIVĂ A ELEVILOR. CURSURILE SE REIAU DIN DATA DE 5 MAI)