Anunțul făcut de Poșta Română! Are legătură cu cetățenii aflați în carantină din cauza coronavirusului

Publicat: 05/03/2020 | 14:51

Anunțul făcut de Poșta Română! Are legătură cu cetățenii aflați în carantină din cauza coronavirusului. Ce a transmis Directorul General al Poștei Române.

Directorul General al Poștei Române, Horia Grigorescu, a trimis o circulară către oficiile poștale prin care le solicită poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile către cetățenii aflați în carantină din cauza coronavirusului.

Poșta Română va suspenda orice activitate de livrare a trimiterilor poștale, a drepturilor de protecție socială, precum și a oricăror altor prestații/servicii care implică contactul direct între salariații poștali și persoanele aflate în carantină/autoizolare.

Numărul pacienților români diagnosticați pozitiv cu coronavirus a ajuns la șase. Două noi cazuri au fost confirmate miercuri, 4 martie. Primul caz confirmat a venit din Timișoara și este vorba despre nepotul bărbatului de 47 de ani, diagnoticat zilele trecute cu Covid-19, în Timișoara.

Cel de-al doilea caz confirmat este la o persoană de 71 de ani, din Suceava, conform Grupului de Comunicare Strategică. Pacientul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, Secția de Boli Infecțioase, cu febră și frisoane, și a rămas internat.

Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul de Covid-19, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. El a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.