Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății! Se lucrează la peste 70 de vaccinuri împotriva coronavirusului

Publicat: 15/04/2020 | 17:31

Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății! Se lucrează la peste 70 de vaccinuri împotriva coronavirusului. Trei dintre ele au ajuns deja în faza de testare.

Epidemia de coronavirus pune presiune pe comunitatea ştiinţifică şi pe medici pentru a găsi tratamente pentru cei infectaţi, dar şi pentru a dezvolta vaccinuri care să asigure imunizarea de masă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că până în prezent se lucrează la peste 70 de vaccinuri împotriva COVID-19. Trei dintre ele au ajuns  deja în faza de testare clinică, notează Science Alert.

Producerea unui vaccin care să poată fi folosit împotriva COVID-19 necesită un proces complicat deoarece se folosește o cantitate mare de resurse materiale şi umane. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PACIENȚII DE COVID-19 CARE NU AU SIMPTOME)

Pentru a produce mai repede un astfel de vaccin, autorităţile au aprobat o scurtare a procesului obişnuit: testarea în laborator, pe animale, pe un grup de oameni restrâns şi apoi pe un eşantion uman mai larg şi astfel s-a ajuns în situaţia în care compania chinezească CanSino se află în cea de a doua fază a testelor umane.