Anunțul făcut de Ministrul Sănătății. O epidemie face ravagii în România: ”Sunt 20.000 de îmbolnăviri și 64 decese”

Publicat: 24/04/2020 | 16:16

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății. O epidemie face ravagii în România. Deja s-au înregistrat 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese.

Nelu Tătaru mărturisește că vaccinarea este necesară, având în vedere că epidemia de rujeolă face ravagii în România. (CITEȘTE ȘI: BILANȚ CORONAVIRUS, 24 APRILIE. NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE A AJUNS LA 10.417)

”În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul.

Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeola pe teritoriul Romaniei în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricînd.

În contextul în care în România rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, o prioritate pentru Ministerul Sănătății o reprezintă implementarea programelor de vaccinare și asigurarea respectării prevederilor incluse în legislația cu privire la vaccinare”, a declarat Ministrul Sănătății.

Totodata, MS arată că trebuie pregătit sezonul de gripă din toamna acestui an și luate toate măsurile de protecție. (VEZI ȘI: APELUL MEDICULUI VIRGIL MUSTA CĂTRE ROMÂNI: ”FACEȚI ASTA DOAR ÎN AGLOMERAȚIE!”)

„Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze trei milioane de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. În acest context, Ministerul Sănătății a achiziționat deja dozele necesare pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste intre 6 luni si 5 ani, fiind semnat primul contract de vaccin gripal tetravalent pentru aceasta categorie de vârstă”, conform sursei menționate.