Anunțul făcut de ministrul Sănătății, după ce femeia care a luat foc pe masa de operații a murit: ”Atât eu, cât și…”

Publicat: 29/12/2019 | 22:52

Victor Costache, ministrul Sănătății, a reacționat după ce femeia care a luat foc la Spitalul Floreasca, pe masa de operații, a murit.

Ministerul Sănătății anunță că transmite condoleanțe familiei îndoliate a pacientei de la Spitalul Clinic de Urgență, care a murit duminică, la ora 19:50.

“Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa MS pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătății a aflat târziu despre caz și a trimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca. De asemenea, Poliția Capitalei și Colegiul Medicilor s-au autosesizat.