Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Ce se întâmplă cu pacienții de COVID-19 care nu au simptome

Publicat: 15/04/2020 | 17:02

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Ce se întâmplă cu pacienții de COVID-19 care nu au simptome specifice bolii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat Ordinul 622, prin care se anunță că bolnavii de Covid-19 asiptomatici vor fi tratați la domiciliu.

Totodată, toate spitalele de boli infecțioase care tratează pacienți cu coronavirus trebuie să externeze persoanele asiptomatice. În acest caz însă, pentru ca pacienții să meargă acasă, trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere că au unde să se autoizoleze. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI EMOȚIONANTE! UN BĂIEȚEL A FUGIT DE ACASĂ CA SĂ-ȘI VADĂ MAMA, MEDIC ÎN PRIMA LINIE CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI)

Ordinul 622 arată că există 3 categorii de persoane care vor putea fi carantinate acasă:

  • persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României din zone cu transmitere comunitară extinsă, afectate de Covid-19
  • persoanele asimptomatice, confirmate cu Covid-19
  • membrii de familii asiptomatici care se carantinează la același domiciliu

Potrivit ultimelor informații, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 7.216. De asemenea, bilanțul deceselor a ajuns la 362.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.052 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 102 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentruacestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.