Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Când ar putea să se redeschidă școlile

Publicat: 20/04/2020 | 17:33

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Când ar putea să se redeschidă școlile. Decizia va fi luată împreună cu Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne.

„Decizia se va lua de comun acord cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației. Până pe 15 mai avem o stare de urgență. Din punctul de vedere al Ministerului Sănătății, când vom avea o scădere a numărului de cazuri, când vom avea o scădere a numărului de decese, iar focarele, chiar și cele din corpul medical, vor scădea, vom avea personal viabil, ne gândim la niște relaxări”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

În niciun caz, însă, nu se va pune problema înghețării anului școlar. (CITEȘTE ȘI: CUM SE ACORDĂ ZILELE LIBERE PĂRINŢILOR CARE STAU ACASĂ CU COPIII, CÂT TIMP ȘCOLILE SUNT ÎNCHISE)

“Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor de capacitate, de bacalaureat. Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze acest an şcolar. Atingerea acestui obiectiv şi modalităţile în care se vor organiza examenele, modalităţile în care vor fi pregătite toate aceste examene sigur că vor depinde de contextul epidemiologic.

E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile şi toate orele pe online şi chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiţii. Sunt şi variante intermediare, de deschidere graduală a şcolilor, fără clase pline. La noi sunt mulţi elevi într-o clasă, spre deosebire de alte ţări europene şi luăm în calcul inclusiv un scenariu posibil privitor la deschiderea graduală sau la împărţirea elevilor”, a spus și premierul României.