Anunțul făcut de Ministrul Muncii! Părinţii care stau acasă cu copiii vor beneficia de ajutorul de 75% din salariu şi pe durata vacanţei școlare

Publicat: 02/04/2020 | 20:56

Anunțul făcut de Ministrul Muncii! Părinţii care stau acasă cu copiii mai mici de 12 ani vor beneficia de ajutorul de 75% din salariu şi pe durata vacanţei școlare.

”La momentul la care reglementam situaţia aplicării Legii 19 privind acordarea unuia dintre părinţi a posibilităţii plătite de a îngriji copilul acasă, nu ştiam de evoluţia lucrurilor.

Astăzi când discutăm se impune şi sunt pregătită în acest sens, se impune o reglementare cu privire la vacanţa şcolară şi voi prezenta la momentul oportun, rugămintea este să acceptaţi să introducem pe ordinea de zi o hotărâre de Guvern în completarea celei dinainte pentru ca şi în vacanţă şcolară, atât părinţii copiilor la grădiniţă şi şcoală, cât şi cei de la creşă, să poată beneficia în continuare de sprijinul acordat, având în vedere situaţia prezentă în care într-adevăr se impune să rămână acasă pentru îngrijirea copilului”, a transmis ministrul Muncii.

Părinții pot sta acasă, cu copiii, cât timp școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii. Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până la 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ. Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA. NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA COVID-19 A AJUNS LA 107)