Anunțul făcut de Ministrul de Interne! Ce reguli trebuie să respecte românii din diaspora care se întorc acasă de Paște

Publicat: 11/04/2021 | 19:44

La fel ca și anul trecut, românii din diaspora ce își doresc să se întoarcă acasă de Paște trebuie să respecte anumite reguli. Pentru unii dintre ai întoarcerea în România poate însemna o carantină de 14 zile.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a vorbit despre ce se întâmplă cu românii care se întorc acasă de sărbători. Astfel, potrivit spuselor acestuia, cei care nu prezintă un test PCR negativ trebuie să intre în carantină pentru 14 zile. Însă cei care au făcut cele două doze de vaccin pot sta liniștiți.

 „Dacă nu ai un test PCR negativ, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile. Dacă ai un test negativ în ultimele 72 de ore, vei intra în carantină la domiciliu sau la adresa pe care tu o indici. În condițiile în care ai făcut vaccinul și a doua doză și din momentul rapelului au trecut minim 10 zile poți să vii în România, nu vei avea nicio restricție. Vei avea de respectat măsurile pe care le respectă toți românii.”, a spus Ministrul de Interne.

Românii, liber în noaptea de Pește

Spre deosebire de anul trecut, în acest an românii au primit undă verde în noaptea de Înviere. Circulația este permisă în intervalul orar 20:00 – 05:00, iar cei care aleg să meargă la Biserică trebuie să nu uite de măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

„Este obligatoriu ca în timpul slujbelor, atât în Biserică, cât şi în afara Bisericii, să se respecte toate regulile de protecţie sanitară, distanţare, portul măştii, suntem foarte atenţi la modul în care se vor distribui Sfintele Paşte, ştiţi că se sfinţesc bucatele şi vom fi foarte, foarte atenţi la toate aceste aspecte.

Indiferent de numărul celor care vor alege să meargă în Noaptea de Înviere la Sfânta Biserică, noi o să avem suficiente efective de poliţie, de jandarmi astfel încât deplasarea lor să se facă în siguranţă la şi de la biserică spre casă. (…) Deplasarea este permisă la slujba religioasă, în condiţiile în care magazinele sunt închise, cluburile sunt închise… practic unde te-ai putea deplasa în Noaptea de Înviere altundeva decât la Biserică?”, a declarat Lucian Bode.

 

Sursa foto:  Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu