Anunțul făcut de Ministerul Sănătății. Ce se va întâmpla cu românii care vin din zonele roșii

Publicat: 16/04/2020 | 14:56

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății. Ce se va întâmpla cu românii care vin din zonele roșii. A fost modificat ordinul care prevedea carantina la domiciliu.

Persoanele care se vor întoarce în aceste zile din zone roșii vor intra în carantină instituționalizată, întrucât ordinul care prevedea plasarea în carantină la domiciliu a fost modificat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, a fost eliminat paragraful care prevede persoanele testate pozitiv cu coronavirus, dar care nu au simptome, pot fi plasate în carantină la domiciliu. (CITEȘTE ȘI: REACȚIA POLIȚIEI ROMÂNE ÎN LEGĂTURĂ CU FOTOGRAFIA DEVENITĂ VIRALĂ PE FACEBOOK: ”NU AVEM NORMĂ DE AMENZI, DAR ÎN CAZ CĂ…”)

În carantină la domiciliu ar urma să fie plasate persoane din zone roșii dacă sunt asimptomatice. Însă, acest lucru se va întâmpla dacă s-au depășit toate capacitățile de cazare. Aceștia au nevoie și de o declarație pe propria răspundere prin care să specifice că au condiții de separare completă de restul membrilor familiei, la domiciliu.

7.707 de români sunt infectați cu COVID-19

Potrivit ultimelor informații oferite de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul infectărilor cu COVID-19 pe teritoriul României a ajuns la 7.707. Decesele înregistrate din cauza coronavirusului au ajuns azi, 16 aprilie, până la această oră, la 392.

Până astăzi, 16aprilie,pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.