Anunțul făcut de Metrorex! Cum va funcționa metroul în noaptea de Înviere

Publicat: 03/04/2020 | 14:41

În contextul în care Ordonanţa Militară nr. 2 interzice accesul publicului în lăcaşurile de cult, metroul nu va circula în noaptea de Înviere. Anunțul a fost făcut de Metrorex.

„Informăm publicul călător că, în contextul actual şi ţinând cont de Ordonanţa Militară nr. 2/21.03.2020, care prevede la art. 9, alin. 2 că ‘se pot oficia slujbe în locaşele de cult de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online’, în noaptea de Înviere, 18/19.04.2020, trenurile de metrou nu vor circula”, a precizat Metrorex.

Potrivit sursei citate, în restul perioadei Sărbătorilor Pascale, adică în perioada 17 – 20 aprilie, metroul va circula după următorul program: pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni – Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) trenurile de metrou vor circula la un interval de circa 10 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Străuleşti) la un interval de circa 11 minute. (CITEȘTE ȘI: 445 DE INFECȚII CU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. BILANȚUL CAZURILOR DE COVID-19 AJUNGE LA 3.183)

Klaus Iohanni, apel către românii din diaspora

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Președintele României a făcut un apel către cetățenii din diaspora și i-a rugat să nu vină anul acesta acasă de sărbători.

”Fac un apel către Diaspora, necesar dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de sărbători. E foarte important să înțelegeți că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cît și pentru cei dragi.

Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveți încredere, această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință. Acum însă nu există nicio altă cale de vă proteja pe voi și pe apropiații voștri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanțare socială. Aceasta este cea mai puternică și plină de dăruire manifestare a dragostei creștinești și a iubirii aproapelui”, a spus Klaus Iohannis.