Anunțul făcut de MAE! Polonia impune noi restricții. Ce trebuie să știe românii care ajung în această țară

Publicat: 29/12/2020 | 20:11

MAE a anunța că Polonia a impus noi restricții la graniță. Astfel, persoanele care sosesc în această țară în perioada 28 decembrie 2020 – 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, cu avionul sau cu autocarul trebuie să intre în carantină, la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile.

Carantina de 10 zile se va face cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citat de Agerpres. (CITEȘTE ȘI: POLONIA VA INTRA ÎN LOCKDOWN NAȚIONAL PÂNĂ PE 17 IANUARIE)

De asemenea, la intrarea în Republica Polonă, oamenii trebuie să comunice autorităţilor de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact şi să se deplaseze imediat la locuinţa declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în Polonia.

Excepțiile de la regulă

De la măsura carantinei de 10 zile sunt exceptate persoanele care se deplasează în Republica Polonă cu autoturisme personale (până la şapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, elevii, studenţii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităţilor profesionale şi alte categorii), precum şi cetăţenii şi rezidenţii statelor membre UE aflaţi în tranzit pe teritoriul Republicii Polone.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, transportul feroviar internaţional de călători este suspendat.

(VEZI ȘI: POLONIA, LOVITĂ DUR DE PANDEMIE. A FOST ÎNREGISTRAT UN NU RECORD NEGATIV, PESTE 20.000 DE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)