Anunțul făcut de MAE! Încă o țară impune restricții de călătorie pentru români. Carantina de 10 zile este obligatorie

Publicat: 05/08/2020 | 18:51

Din cauza situației din România, unde epidemia de coronavirus prinde amploare, înregistrându-se zilnic peste 1.000 de noi cazuri de infecatre, încă o țară a impus restricții de călătorie pentru români. Este vorba despre Elveția, care a introdus România pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Autoritățile elvețiene au anunțat miercuri noi condiții de intrare pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, măsuri care se aplică şi pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein. Acestea intră în vigoare începând de sâmbătă, 8 august, ora 00:00. (CITEȘTE ȘI: DECIZIA SURPRINZĂTOARE A TRIBUNALULUI ELVEȚIAN! ANGAJATORII SUNT OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ CHIRIILE ANGAJAȚILOR CARE MUNCESC DE ACASĂ)

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că România a fost inclusă de Elveția pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Acest lucru presupune că românii care intră pe teritoriul elvețian trebuie să intre în carantină sau autoizolare timp de 10 zile. Măsura se aplică indiferent dacă aceștia au un test negativ la Covid-19.

De asemenea, toate persoanele care s-au aflat în România în ultimele 14 zile trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locaţie adecvată pentru o perioadă de 10 zile, imediat după ce au intrat în Elveția. Mai mult, persoanele care vor să meargă în Elveția trebuie să contacteze autoritățile sanitare cantonale cu două zile înainte de intrarea pe teritoriul elvețian.

Amenzi de 9.000 de euro pentru cei care nu respectă măsurile

Cei care nu respectă noile reguli de călătorie pot fi sancționați cu amendă de până la 10.000 de franci elveției, echivalentul a 9.000 de euro, conform informațiilor transmise de MAE. (VEZI ȘI: ALEXANDRU DOBRINOV, MEDIC ROMÂN DIN ELVEȚIA, MĂRTURISIRI CUTREMURĂTOARE DESPRE EPIDEMIA DE COVID-19 DIN ROMÂNIA: „CAZURILE SE VOR MULTIPLICA”)

Există și excepții pentru noile reguli impuse. Astfel, sunt excluse de la măsura carantinării: transportatorii de marfă, persoanele care doar tranzitează Elveția (în acest sens, pot fi solicitate documente care să probeze afirmația), persoanele care doar au tranzitat România, angajații din sistemul medical, precum și persoanele care călătoresc în Elveția în scop profesional sau medical, pentru cel mult cinci zile, iar deplasarea nu suportă amânare.