Anunțul făcut de Ludovic Orban! Se măresc sau nu pensiile?

Publicat: 21/06/2020 | 22:27

Se măresc sau nu pensiile? Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor pensionarilor din România. Din păcate, premierul vine, însă, cu vești proaste. Ludovic Orban a declarat că bugetul nu permite dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor cu 40%.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat.

Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a spus premierul la România TV.

Alocațiile copiilor nu vor fi dublate

De asemenea, Ludovic Orban a afirmat faptul că România nu își permite să dubleze nici alocațiile pentru copii, în contextul pandemiei de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNII NU RESPECTĂ DISTANȚAREA SOCIALĂ! IMAGINI ELOCVENTE DIN MAMAIA. SUTE DE TURIȘTI S-AU PRINS ÎNTR-O HORĂ ȘI…)

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar. Sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a mai spus Ludovic Orban.