Anunțul făcut de Klaus Iohannis! România trimite în Italia o echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali

Publicat: 06/04/2020 | 18:03

România trimite în Italia o echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali, a anunțat luni Klaus Iohannis.

„Am decis ca România să trimită o echipă de medici şi asistenţi medicali în Italia. Ei vor merge acolo în zona Milano. Vor pleca cel târziu mâine (marţi, n.red.). O echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali”, a a anunțat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a avut, luni, la Palatul Cotroceni, o ședință cu mai mulți miniștri. La finalul întrevederii, președintele a mai anunțat că starea de urgență în România va fi prelungită cu încă 30 de zile, începând de săptămâna viitoare. (CITEȘTE ȘI: DR. DORU PAUL, ONCOLOG ROMÂN LA NEW YORK: RISCURILE LA CARE SUNT EXPUŞI PACIENŢII CU CANCER ÎN PERIOADA PANDEMIEI ŞI CUM LE POT VENI ÎN AJUTOR ONCOLOGII ROMÂNI DIN SUA PRIN CONSULTAŢII ONLINE)

În comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost atât de mare, în comparație cu Italia și Spania. Asta vine din faptul că din timp am luat măsuri foarte ferme. Dar trebuie să vă avertizez: nu este momentul să ne relaxăm, nu suntem la vârful pandemiei! Toți experții ne spun că evoluția epidemiei depinde de respectarea indicațiilor autorităților. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele României a venit, totuși, și cu vești bune. „La început a fost un pic complicat de procurat materiale de protecție. Iată că avem deja primele rezultate semnificative ala măsurilor luate de Guvern. Primim 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ cinci milioane pentru forțele de ordine, aproximativ opt milioanae care vor ajunge la populație. Vor veni în zilele imediat următoare aproximativ 500.000 de combinezoane pentru medici. Am decis ca România să trimită o echipă de 11 medici şi asistenţi medicali în Italia. Vor merge în zona Milano. Vor pleca marți. Prin această epidemie, avem o criză care nu este doar o criză de sănătate publică. Va fi nevoie de o creştere semnificativă a bugetului de stat. Vom avea o situaţie complicată a bugetului.

Însă, trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am cerut Guvernului să vină cu propuneri. În cursul săptămânii vom elabora decretul, săptămâna viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile”.