Anunțul făcut de Klaus Iohannis, după ce a fost confirmat al șaselea caz de coronavirus

Publicat: 04/03/2020 | 21:19

Anunțul făcut de Klaus Iohannis, după ce a fost confirmat al șaselea caz de coronavirus. Președintele României îndeamnă populația la calm.

„În actualul context, în care ne concentrăm pe stoparea răspândirii infecţiei cu coronavirus, fac un apel la înţelepciune şi echilibru, la calm şi realism, pentru ca viaţa socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică, pe fondul neîncrederii şi al ştirilor false”, a spus Iohannis.

Numărul pacienților români diagnosticați pozitiv cu coronavirus a ajuns la șase. Două noi cazuri au fost confirmate astăzi.

Primul caz confirmat astăzi vine din Timișoara și este vorba despre nepotul bărbatului de 47 de ani, diagnoticat zilele trecute cu Covid-19, în Timișoara.

Cel de-al doilea caz confirmat astăzi este la o peroană de 71 de ani, din Suceava, conform Grupului de Comunicare Strategică. Pacientul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, Secția de Boli Infecțioase, cu febră și frisoane, și a rămas internat.

Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul de Covid-19, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. El a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.