Anunțul făcut de Klaus Iohannis! Câte persoane vor putea participa la nunți sau botezuri

Publicat: 09/06/2020 | 16:20

Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare în România, după 15 iunie. În cadrul declarațiilor de presă, președintele României a anunțat noi reguli și pentru evenimentele private.

După 15 iunie, românii vor avea parte de mai multă libertate. Ușor-ușor, vom reveni la normalitate și vor fi mai puține restricții. În cadrul declarațiilor de presă, președintele României a anunțat noi reguli pentru evenimentele private.

Astfel, la nunți, botezuri sau alte evenimente private, vor putea participa 20 de persoane în cazul în care acestea au loc în spații închise. Dacă vorbim despre petreceri în aer liber, atunci numărul participanților va fi de 50. (CITEȘTE ȘI: POLIȚIA, AVERTISMENT PENTRU ROMÂNI! AU APĂRUT NOI METODE DE ÎNȘELĂCIUNE)

Raed Arafat, mesaj pentru români

Raed Arafat consideră că starea de alertă trebuie să continue și după 15 iunie, însă cu mai puține restricții din partea autorităților.

”Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă. Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi.

Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie să revenim la o normalitate totală. Trebuie să lăsăm această dorinţă ca la copii mici: ”Vreau totul acum!”. Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a mai precizat secretarul de stat Raed Arafat. (VEZI ȘI AICI: RELAXAREA NE COSTĂ! A CRESCUT NUMĂRUL DE DECESE ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS. BILANȚUL A AJUNS LA 1.339 DE MORȚI)