Anunțul făcut de Jean Badea! Tezele pentru elevi au fost înlocuite cu evaluări sumative

Publicat: 16/12/2020 | 12:43

Jean Badea, Secretarul de Stat al Ministerului Educației, a declarat că tezele au fost înlocuite în acest an cu evaluarea sumativă. Aceste evaluări se vor face la toate disciplinele, nu doar la cele la care se susțineau tezele în mod obișnuit.

”Ne apropiem de sfârșitul semestrului, în luna ianuarie vor urma încă trei săptămâni de școală, așadar evaluarea devine o componentă importantă a acestei perioade. Și ne referim în mod deosebit la evaluarea sumativă. Adică acel proces prin care se evaluează întreaga activitate a semestrului I.

Tezele au fost anul acesta înlocuite cu această evaluare sumativă, însă recomandarea este ca această evaluare să se întâmple la toate disciplinele, nu doar la disciplinele la care se susțineau teze”, a declarat Jean Badea.

Potrivit Secretarului de Stat al Ministerului Educației, evaluarea sumativă presupune evaluarea întregii activități a elevului pe parcursul unui semestru.

”Evaluarea sumativă este procesul prin care se evaluează întreaga activitate a acestui semestru, în urma căreia fiecare elev ar trebui să primească un feedback personalizat, astfel încât să știe ce lacune are de pe parcursul semestrului, urmând ca pentru acestea să existe modalități remediale de recuperare”, a mai spus Jean Badea.

Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci pe 11 ianuarie

Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci pe 11 ianuarie, potrivit Secretarului de Stat al Ministerului Educației. Totodată, Jean Badea a menționat că redeschiderea școlilor depinde în totalitate de evoluția pandemiei de coronavirus în România.

”Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național. Am făcut apel în această perioadă  la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a mai precizat Jean Badea.