Anunțul făcut de Guvern! Data de 15 iunie aduce noi măsuri de relaxare. Loteria, casele de pariuri și jocurile de noroc se redeschid

Publicat: 11/06/2020 | 21:35

Pentru că România de află pe o pantă descendentă în ceea ce privește coronavirusul, premierul Ludovic Orban a anunțat joi seara că urmează să fie propuse noi măsuri de relaxare începând cu data de 15 iunie.

Printre noile măsuri de relaxare se număr redeschiderea Loteriei, a caselor de pariuri și jocuri de noroc, dacă acestea prezintă un risc epidemiologic scăzut. Însă, sălile de jocuri din mall-uri rămân închise, la fel și cinematografele, locurile de joacă și restaurantele, dacă acestea nu sunt în spații deschise. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, GAFĂ DUPĂ GAFĂ! CUM A FOST SURPRINS PREMIERUL ÎNTR-O SALĂ DE ȘEDINȚE A GUVERNULUI DUPĂ POZA ÎN CARE BEA ȘI FUMEAZĂ ÎN BIROUL SĂU)

Această nouă serie de măsuri de relaxare a fost decisă în urma unei ședințe a Comitetului Național pentru Siutații de Urgență, care a avut loc joi seara, iar propunerile vor fi cuprinse într-o hotărâre de guvern.

De asemenea, Ludovic Orban a mai anunțat că tot din data de 15 iunie o să se renunțe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri de coronavirus.

Noul sete de măsuri de relaxare

Printre lucrurile care vor fi permise din data de 15 iunie se numără și activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte șase persoane. Se va relua și activitatea grădinițelor și activităților de tip after-schoool, pentru că după 15 iunie părinții care nu au cu cine să-și lase copiii nu vor mai putea sta acasă. (VEZI ȘI: GUVERNUL FOLOSEȘTE BANII DIN FONDUL DE REZERVĂ PENTRU A CUMPĂRA TABLETE PENTRU ELEVII CARE NU AU ACCES LA CURSURILE ONLINE ȘI MĂȘTI PENTRU PERSOANELE VULNERABILE)

Hotărârea de Guvern care va fi adoptată joi seara va opera modificări în sensul relaxării măsurilor începând cu 15 iunie prin modificarea HG-ului care se află acum în vigoare pentru starea de alertă până pe 16 iunie inclusiv.