Anunțul făcut de generalul Ionel Oprea! Când va reveni Spitalul Județean Suceava la normalitate

Publicat: 29/04/2020 | 14:44

Anunțul făcut de generalul Ionel Oprea! Secretarul de Stat a vorbit despre revenirea Spitalului Județean Suceava la normalitate.

În ceea ce privește revenirea la normal a activității în spital, generalul Ionel Oprea, a afirmat că asta se va întâmpla în momentul în care numărul de cazuri COVID se va reduce la capacitatea de internare a secțiilor de Boli Infecțioase și Pneumologie. (CITEȘTE ȘI: PROGRAM MEGA IMAGE DE 1 MAI. CARE ESTE ORARUL MAGAZINELOR ÎN ACEASTĂ ZI)

„Dacă reușim să facem până atunci și clădirea de Terapie Intensivă pentru Boli Infecțioase, atunci spitalul va putea să se relaxeze, să revină la structura inițială pe secții, păstrând însă un sector tampon și un sector COVID de dimensiuni mici”, a declarat Ionel Oprea potrivit monitorulsv.ro.

Măsurile de vigilență anti-epidemică vor trebui însă menținute, a precizat acesta, până în data de 31 decembrie la nivelul Ambulanței, al Unității de Primiri Urgențe, la nivelul întregului circuit COVID și în acele sectoare în care personalul interferează cu urgențe COVID, respectiv Terapie Intensivă și zonele COVID de la nivelul secțiilor chirurgicale și de Medicină Internă. (VEZI ȘI: ÎN PLINĂ PANDEMIE, UN MEDIC DE 98 DE ANI CONTINUĂ SĂ PROFESEZE ȘI SĂ SALVEZE OAMENI)

„Aceste sectoare vor trebui menținute pentru că pot apărea oricând pacienți cu urgențe care nu sunt COVID, dar pot prezenta infecție COVID”, a explicat generalul.

Spitalul Județean Suceava își revine, iar personalul care a fost infectat și a trecut prin perioada de boală sau de carantinare începe să revină, după testare, la muncă.