Anunțul făcut de Gabriela Firea! Va avea sau nu loc testarea bucureștenilor pentru coronavirus

Publicat: 02/04/2020 | 16:03

Anunțul făcut de Gabriela Firea! Primarul Capitalei a dezvăluit dacă va avea loc sau nu testarea bucureștenilor pentru coronavirus.

Gabriela Firea a anunţat, joi, că testarea bucureştenilor pentru coronavirus se va face, fiind incluse 10.500 de persoane. S-au comandat câte două teste pentru fiecare persoană, un test de anticorpi şi unul antigen, dar nu se ştie exact când vor ajunge testele. (CITEȘTE ȘI: ESTE OFICIAL! S-A STABILIT PROTOCOLUL DE TRATAMENT ÎN CAZUL PACIENȚILOR CU CORONAVIRUS)

„Proiectul se va face, se realizează la Institutul Matei Balş, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, susţinut logistic de către Primăria Capitalei şi cele şase primării de sectoare, cu toţii am făcut comandă de teste. Având în vedere că nu prea am fost sprijiniţi, dar considerând că acest proiect iniţiat de profesorul Streinu Carcel, managerul Institutului Matei Balş, este foarte important pentru sănătatea bucureştenilor, am decis să nu mai facem declaraţii pe acest subiect, de aceea transmit doar câteva idei.

Proiectul se va face, se realizează la Institutul Batei Balş, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, susţinut logistic de către Primăria Capitalei şi cele şase primării de sectoare, cu toţii am făcut comandă de teste, câte două teste pentru cele 10.500 de persoane din Bucureşti care vor fi testate. Deci cele 10.500 de persoane din municipiul Bucureşti, pentru fecare bucureştean un test de anticorpi şi un test antigen. Precomenzile au fost lansate, aceste teste încă nu se găsesc în ţara noastră, vor veni în câteva zile, nu ştim foarte clar, am făcut demersuri la toate autorităţile, inclusiv la ambasadele ţărilor de unde provin aceste companii care vând aceste teste. Între timp, oamenii de ştiinţă, cercetătorii lucrează la eşantionul din populaţia municipiului Bucureşti şi curând vă vom ţine la curent când va începe testarea în municipiul Bucureşti.

Vreau să îi asigur pe toţi bucureştenii că nu facem altceva, atât eu, ca primar general, cât şi colegii mei viceprimari, city-manageri, directori, medici, asistente, decât să venim cu soluţii bune pentru a proteja sănătatea. Cazurile simple, care nu prezintă complicaţii, vor putea fi tratate la domiciliu”, a declarat Gabriela Firea.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire. În acest moment, la ATI sunt internați 78  de pacienți.

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate  din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste.